OM OS/ ABOUT

Me with my first Import from UK, Gaybryl Gleam in 1997.

Kennel Foxingdane har eksisteret siden 1995 og vi har ca. 1-2 kuld om året. Socialisering af hvalpene er meget vigtigt for os og derfor er alle hvalpe opvokset i vores hus sammen med familien. Her får de masser af kontakt med voksne og børn, de lærer at omgås andre hunde og de bliver bekendt med de lyde der findes omkring dem og som de vil møde i livet fremover i den for en lille hvalp – store verden. Vi tager dem med ud på køreture så de oplever det at køre bil, de besøger byen og oplever biler der suser forbi og møder en masse mennesker.

Temperament er noget vi prioriterer meget højt og derfor går vi meget ud af socialiseringen af hvalpene ligesom vi gør vort bedste for at anvende stabile tæver og hanner i vort avlsarbejde da vi mener at både miljø og arv spiller en rolle for de kommende hvalpes temperament. Det er vigtigt for os at vi er ledere i det daglige og vi tolererer ikke bidske hunde dvs. at vi til enhver tid kan fratage en af vores hunde deres madskål eller et ben, vi kan berører dem overalt på kroppen, klippe negle på dem osv. Uden at hundene på noget tidspunkt forsøger at tage magten.

Vort opdræt er baseret på engelske linier, det er trods alt en engelsk race og FCI (den standard der bruges her i Danmark) følger den engelske. Vi bestræber os på i hver parring at forbedre racen og vores stamtavler består af top præmierede avls hunde både med hensyn til udstilling men også i forhold til afkom. Men en hund skal ikke kun se godt ud den skal primært være en velfungerende familiehund og derfor er det også vigtigt at socialiseringen fortsætter hos de kommende hvalpekøbere og vi er altid parat til at hjælpe med gode råd så godt vi kan.

Kennelen har gennemgået DKK´s opdrætteruddannelse (læs mere her) og der vil sige at vi har gennemgået opdræt, socialisering, DKK´s krav, juridiske forhold overfor hvalpekøbere, kennel forhold, etiske regler osv. med specialister indenfor de forskellige områder.

For at blive anerkendt og modtage diplom for udført uddannelse skal Kennelen besigtiges og godkendes af en af DKK´s Kennelkontakter. Her gennemgås hundenes trivsel og forhold samt kennelens protokol/papirer osv.

Vi har i 2011 tager overbygningen til DKK´s opdrætteruddannelse således at vi er opdateret ifølge de nye lovemæssige krav.

  Vores mål er at opdrætte racetypiske, sunde og tillidsfulde Glathåret Fox Terrier til glæde for vores hvalpekøbere fordi vi selv ved hvor meget en lille hvalp betyder og hvor meget man gerne vil dele med den mange år fremover.

Du er altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller via Email og høre nærmere om Glathåret Fox Terrier og vores opdræt.

På Gensyn!.

About
 

Welcome to Foxingdane Smooth Fox Terrier.

 

I have loved dogs since childhood and knew at
a very young age that dogs would be a big part of my life.

In the eighties I fell in love with the breed but it wasn’t until 1992 that I got my first Smooth Fox terrier.
The Kennel was established in 1995.

Beside showing and breeding I have had the great honour to meet and make friendship with  many fellow breeders in all parts of the world, and to lay eyes on beautiful dogs, have fun and discuss the canine world is what I enjoy most.

 

Inge Rasmussen